marți, 9 aprilie 2013

Ingrijirea parului

Pentru indepartarea excesului de sebum folositi oua

Ouale pot fi intrebuintate si pe post de masca de par, intrucat au rolul de a indeparta excesul de sebum de la nivelul scalpului. Amestecati 2-3 galbenusuri de ou, aplicati-le pe par si lasati-le sa actioneze timp de 10-15 minute, dupa care clatiti cu apa calduta.

Preveniti despicarea varfurilor cu ulei de nuca de cocos

Uleiul de nuca de cocos previne despicarea varfurilor, caderea parului si matreata. De 2-3 ori pe saptamana, masati scalpul si parul cu putin ulei de nuca de cocos, lasati-l sa actioneze aproximativ 10 minute, dupa care spalati-va pe cap asa cum o faceti in mod normal.

In loc de balsam folositi avocado

Avocado este un fruct bogat in 25 de nutrienti importanti, printre care se numara vitaminele B si E, esentiale pentru un par sanatos si frumos. Specialistii recomanda folosirea acestui fruct exotic in locul balsamului. Taiati fructul in doua si aplicati-l pe parul umed si lasati-l sa actioneze timp de cateva minute.

Pentru un plus de stralucire folositi mierea

Daca parul este lipsit de culoare incercati o masca pe baza de miere si ulei de masline. Aveti nevoie de 2 linguri de miere, care se amesteca cu 2/3 cana de ulei de masline. Aplicati amestecul pe par, masand scalpul si parul cu degetele, dupa care infasurati parul intr-un prosop. Lasati masca sa actioneze jumatate de ora. La sfarsit, clatiti parul cu apa din abundenta.
Foto: www.unica.ro



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu