luni, 8 aprilie 2013

Leacuri pentru stoparea caderii parului

Polen si propolis impotriva caderii parului

Unguentul cu propolis va poate ajuta numai daca il folositi timp de aproximativ sase luni. Masati energic locul afectat timp de doua-trei minute. Se absoarbe rapid in piele. Pe langa acest tratament, puteti lua o lingurita de polen in fiecare dimineata, pe stomacul gol. Hraneste radacinile firelor de par si accelereaza cresterea acestora.

Musetel si nuc impotriva caderii parului

Pentru ca pierderea parului este cauzata si de ingrasarea parului, este indicat sa recurgeti la una dintre cele doua plante care curata foarte bine scalpul si previn aparitia seboreei, musetelul si nucul. Din ambele plante puteti face separat ceaiuri, oparindu-le intr-un litru de apa clocotita. Cu infuziile obtinute clatiti parul dupa samponare. Nucul este indicat celor care vor sa-si inchida culoarea parului, in timp ce musetelul este recomandat celor care-si doresc un par cu reflexe blond-aurii.

Usturoi si masline negre impotriva caderii parului

Taiati catei de usturoi pe lung si frectionati-va cu ei pe zona afectata de caderea parului. Repetati procedura folosind apoi jumatati de masline negre. Acoperiti-va capul pentru doua-trei ore, apoi clatiti parul cu apa calduta si-l lasati sa se usuce singur. Faceti asta dimineata si seara, timp de sase luni sau pana ce parul incepe sa creasca. O alta varianta este sa pisati usturoiul si sa-l amestecati cu putin ulei de masline. Cu pasta obtinuta masati-va parul si acoperiti-l timp de patru ore, dupa care clatiti cu apa calduta.

Remediu cu hrean impotriva caderii parului

2-3 linguri cu varf de hrean ras folositi o data pe saptamana daca alegeti acest remediu. Dupa ce ati ras cateva radacini de hrean pentru a obtine cantitatea dorita, umeziti-va putin parul si frectionati-va cu hrean pielea capului pentru doua-trei minute. Apoi, acoperiti-va parul cu o punga de plastic si stati intr-o camera incalzita. Dupa un sfert de ora, spalati-va parul cu sampon din plante sau cu sapun lichid vegetal.

Foto: adevarul.ro



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu