joi, 4 aprilie 2013

Remedii naturiste pentru regenerarea parului
  • Peste 50 g conuri de hamei turnati un litru de apa clocotita (este de preferat cea minerala neacidulata). Acoperiti vasul si lasati un sfert de ora. Cu acest ceai strecurat, cat este caldut inca, spalati-va pe cap (frictionand energic si scalpul). Repetati procedura o data sau de doua ori pe saptamana.
  • Combinati urmatoarele parti de plante, bine maruntite: frunze de mesteacan - 30 g; radacina de urzica - 20 g; radacina de brusture -30 g; radacina de iarba mare - 20 g. Puneti trei linguri de amestec vegetal in 500 ml apa si dati la fiert pentru un sfert de ora. Dupa racire, adaugati 15 ml tinctura preparata din 10 g ardei iute uscat si bine pisat, lasat cateva zile in 100 ml alcool de 70°. Din solutia rezultata, utilizati 10 ml pentru o frictiune locala. Se repeta procedura de doua ori pe zi. Protejati-va bine ochii!
  • Peste 50 g radacina rasa de brusture se toarna 250 ml alcool de 60° si se lasa la macerat timp de doua saptamani, intr-un loc intunecos (camara), apoi se strecoara si se poate folosi. In timpul procedurii, feriti-va ochii.
M. C., Iasi
Foto: elenaciucu.wordpress.com



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu