marți, 9 aprilie 2013

Tratamente naturiste pentru par

Caneluta (Tropaeolum majus)

Caneluta (numita si Condurul doamnei) este planta cea mai cunoscuta in tratamentele pentru par. Frunzele plantei contin mult sulf, element care stimuleaza cresterea parului, previne caderea lui si fortifica foliculul pilos. Exista numeroase preparate pe baza de caneluta.

Urzica (Urtica dioica)

Urzica tonifica pielea capului si papila dermica a foliculului pilos si imbunatateste circulatia sangelui la nivelul scalpului. Pentru ingrijirea parului se foloseste sucul din frunze, dar este si mai bine sa se foloseasca radacina de urzica, sub forma de sampon.

Cimbrul (Thymus vulgaris)

Atat cimbrul de camp, cat si cimbrisorul au o actiune tonica si antiseptica asupra scalpului. Remediul se prepara dintr-un pumn de cimbru la 1 litru de apa. Amestecul puneti-l la fiert pana se reduce la jumatate de litru. Aplicati decoctul pe par si pe scalp si lasati-l sa se usuce. Nu clatiti parul timp de cateva ore.

Pentru intarirea firului de par consumati multe fructe si legume, deoarece contin numeroase vitamine esentiale pentru sanatatea parului. Daca carentele de vitamine sunt mari este indicat sa se administreze suplimente.
Foto: healthy.kudika.ro



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu